Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yenişehir Mahallesi Ceylanpınar Karayolu Bulvarı 14 H No/226
Vizyon
Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim alanında okulumuzu bölgemizde bir tercih sebebi haline getirmek, ulusal ve uluslar arası saygın bir eğitim kurumu yapmaktır.
Misyon
Öğrencilerimizi, mesleki ve teknik eğitim vasıtasıyla çağın gerekleri doğrultusunda hayata ve topluma, ara insan gücü olarak iş piyasasına ve yüksek öğrenime hazırlamak; böylelikle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak amacındayız. Öğrencilerimizi bedensel, zihinsel ve duygusal olarak sağlıklı, kendisiyle, ailesi ile ve çevresiyle barışık, milli değerlerimize ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, sosyal yönleri güçlü, mesleki yeterliliğe sahip, nitelikli bireyler olarak yetiştirme hedefindeyiz. Öğrencilerimizin okul başarısını arttırma ve mezun olduklarında mesleklerini icra edebilecek seviyeye gelmelerini sağlama, il, ilçe ve uluslararası arenada başarılar elde etme, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırma, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltme, çevresinde seçkin bir mesleki ve teknik eğitim öğretim kurumu olma amacındayız.
İl Bocce Şampiyonluğu
Öğretim Şekli :Gündüzlü Normal Eğitim
Şehir içi servislerle okulumuza ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.
Taşımalı Eğitim yapılmaktadır.
İlçe merkezi